28.7.06

Konec se blizi

Ano ano, po navsteve Pamukkale uz toho moc nezbyva.
Z Tavasu, kde jsem malem musel pouzit turecky zachod, stopem do Denizli, kam jsem vubec nechtel, pac nemam rad velka mesta, ale alespon jsem vymenil penize a nakoupil caj, salep a helvu, kterou ma tak moc rad Pepa.
Odtud cestou necestou do Pamukkale. A opet, kde jsou turisti tam to zije. Draho, za vsechno se plati..jste tu preci jen jednou za zivot, tak proc tu nedavat dvojnasobne ceny.
Sedim pod slunecnikem, popijim ledovou vodu a nemuzu se zbavit doterneho dohazovace od hotelu. Je ochoten jit ze 40 TLI na 15 TLI. Ja ale budu spat pod hvezdami, takze s klimatizaci at na me nechodi.
Okolo ctvrte vyrazim za mesto a misto toho, abych platil za vstup na terasy, schovavam krosnu do krovi a obchazim kasu.
Nahore turistu jak svina, tak se jdu alespon podivat na anticky bazen. Vstup 18 TLI, na to uz nemam. Nechci menit dalsi penize. Tak alespon kupuji za tu cenu nejake darky.
Obchazim Hierapolis, fotim, prekupnici mi nabizeji mince vyhrabane z akropole. Slevnuji z 50 TLI na 15 TLI...to je asi nejaka minimalni mzda, pod kterou tu nikdo nejde.
Kdyz se chyli k veceru, jdu fotit kycovky se zapadem slunce.
Bohuzel tu foti i nejaky nemec, ktery az si nachystam fotak, posila svoji Helgu primo doprostred meho zaberu. Jsem slusne vychovany, tak ho necham nejakou tu fotku udelat.
Bohuzel skopcak ikdyz ma dogital umoznujici seriove snimani s odlisnou korekci expozice, vse nastavuje rucne. JEden snimek dela na 24x ! (pocital jsem to) pak zmeni ohnisko a vse se opakuje, pak misto nalezato nastojato. Uz me sere, tak se ho ptam, jestli tuto picovinu bude delat dlouho. "Was?" Pta se. Nakonec z neho vypadne, ze udela jeste moc fotek.
Okaj, jdu hledat jine misto, jak se zvedam, tak z brasny, kde mam schovane darky a je proto plna, mi vypadava fotak, oteviraji se dvirka a film je tak v....no ve filmovem nebi.

Spim pod travertinovymi kaskadami, az rano si vsimam cedule "Taboreni zakazano"

Inu, co uz.

Ted jsem ve meste, kde maji takove male Pamukkale, ale v cervenem. Posnidam meloun a cerstve fiky, protoze jsem od 5 na nohou a pak trada smer Istambul.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

jedno dobrodruzo za druhym :), ne ze bych ti dovcu neprala ale uz se Te nemuzu dockat ;)